lördag 16 maj 2009

OSS 117: Lost In Rio

"One day the Nazis will have a country of their own. Just like the Jews."

Wee-hoo! Efter många års längtande  visas äntligen andra filmen i den moderna serien av OSS 117 - filmerna! Lycka! Och vi kan ju meddela att den var minst  lika mycket av en garvfest som de första. Detta är faktiskt fransk humor som funkar mer än bra, och den är något av det mer djärva slaget. Här får både kineser, japaner, amerikaner, judar, nazister, kvinnor, män, hippies, djur - ja allt egentligen, en känga som heter duggeli-duga! Framför allt är ju den franska megasuperstjärnan Jean Dujardin som alltid ett komplett ESS! Han äger verkligen skärmen. We like this.



Solen hade behagdet att erbjuda lite dödliga strålar över filmfestivalen idag, och efter två dagars blåst och regn så fick det oss att bara superlängta efter en strandlunch på Seaside. Sagt och gjort. Sen blev vi superslöa och lade oss för att sola en timme innan det var dags att går på det dagliga minglet på Skandinaviska paviljongen. Nu har festivalen satt igång på riktigt och alla som skall vara här har landat, så det  det blev kramfest med alla SFI-människor, bolagstyper, filmskapare, skådespelare, journalister, festival-chefer och fan vet vad.

Efter en snabb middag på rummet och lite bloggande skall vi nu vidare tre våningar upp på ITN-mingel i deras "Eyes Wide Shut"-penthouse. Vi är lite rädda, för chefen ser ungefär ut som Joe Pesci i typ"Casino" och verkar totalt galen. Haha. Sen är det "Millennium"-fest som vi INTE är inbjudna på. Det sades att inte ens de som jobbade på Nordisk Film som är ditributörer har fått inbjudan. SEO och Nicolas skall på den belgiska festen ute på Palm Beach. Vi andra får väl hänga på rummet och blogga eller nåt.... Hahaha!

Johan får återkomma med de filmer han har sett. Nicolas skall jag tvinga berätta om frukterna av deras möten. Och så är bilder på g! Yey!


Dinner @ the balcony between mingles!




1 kommentar:

Fred Anderson sa...

Ettan är fantastiskt, så tvåan hoppas jag mycket på!