söndag 17 maj 2009

Meetings greetings

Croisetten kokar av stekande sol och klockan 12 vankade jag och SEO av längs stranden för att ha möte med den man som hjälpt oss att försöka landa den film som jag har varit på jakt i över ett år. David Goldstein har varit i filmbranschen sedan 50-talet och är av de största hjältarna inom branschen, så det var en ära att han ville ha möte med lilla mig. Och vilka historier den mannen kunde berätta, oh boy! Smaka bara på det faktum att det är hans 52:a år i Cannes (han äger till och med ett hus här på Palm Beach) och genom alla dessa decennier bara sett EN ENDA film på festivalen! Som filmbuff själv är det otroligt kul att höra vilka han jobbat med genom åren, vilka filmer han har producerat, distribuerat, sålt, köpt och ja, gud vet vad. Han vet allt om branschen, han känner ALLA, och det roliga är att han i princip började i Sverige dit han flyttade och gifte sig som ung student. Han kan sju språk och bott i minst lika många länder och hans sonson ser tydligen ut soom Leonardo Dicaprio, bor på ett slott i Skåne och är bästa vän med prins Philip. Herregud.

Vi talade en del om branschens utveckling (nedgång) som precis som övriga världen krisar ganska rejält och det märks på marknaden. David berättade till exempel att Universal precis innan festivalen började avbokade alla sin 62 rum på Carlton. 62! På Carlton! Detta innebär ju att de även avbokade minst 62 flygbiljetter. Då vet man att man är desperat när ett bolag hellre förlorar en smått MASSIV handpenning på avbokade rum och biljetter än att komma till Cannes. Det märks även markant skillnad på andra bolag som franska storbolaget MK2, som förra året hade hela takterassen och bjöd på världens största fest med gåsleverhamburgare och go-go-dansare. I år har de en lite skruffig lägenhet uppe i stan och inte en skymt till fest någonstans. Och appropå fester så är även dessa tillställningar sparsmakade i antal.

Men, men vi skall inte hänga läpp för det, det är glamor på gång! Efter mötet försökte jag slå mig fram genom horden av turister för att hämta ut galabiljetten till kvällens röda matta-promenix. Klockan var tre och redan stod ett hav av folk och hängde på staketen. Jag tyckte aningens synd om alla fotografer soom står oskyddade i steksolen, inlåsta i sin smala lilla hage. "Vengeance" är det på schemat och den börjar om tre timmar, så nu är det bäst att lägga på ett kol med gala-stassen!

Ses på röda mattan, jag lovar att vinka!

/Ebba - the red carpenter


Där skall vi gå ikväll. Och redan står pöbeln där och glor. Haha ;P


Inga kommentarer: