tisdag 19 maj 2009

The Germans

Innan jag börjar med något annat, så skall jag:
1. Uppmana ALLA att se "Anvil", en oemotståndligt bedårande metal-dokumentär som klämmer åt kring hjärteroten. Det är omöjligt att värja sig!

2. Hälsa till Stefan Nylén som sitter hemma i Stockholm och påstår sig vara den enda som läser bloggen dagligen. HEJ STEFAN! VI SAKNAR DIG! :D

Så nu kan vi gå vidare. Igår var då tyskarnas fest, och ni som läste bloggen förra året minns dekadensen med chokladfontäner, jägermeister-pina coladas, fotomodells-bartenders, och allt i en lyxvilla upp i bergen för tusentals personer. Så ni förstår att man hade vissa förväntningar. Men krisen har även nått Tyskland. Även om festen hölls på det luxuösa Carlton Beach, så hade det hållts hårt i pluskan. Efter att ha fått g igenom en löjligt tysk inbjudnings-check (man var tvungen att visa ID, och nämna namnet på personen som givit den till en... suck), fann vi ca 500 tyskar, sprit, ett tomt dansgolv och några chips-skålar. Det hölls tal av en tysk minister (vi gissar kulturminister), och medans han stod och skanderade på tyska från sitt podium, kunde vi inte låta bli att roat notera bakgrunden: Carltons fasad, som är täckt med "Inglorious Basterds"-reklam - dvs en nazi-krigsrulle. Hähähä.
Det fanns inte mer än göra än att beställa drinkar egentligen, och prata med bolagsfolk. Där fanns även folk som skulle ut till Paul Allens (grundare av Microsoft tillsammans med Gates och en av världens rikaste män) yacht. Tydligen var den så stor att de inte fick komma in in hamnen och ligger ute på internationellt vatten. Men heter man Paul Allen räcker det inte med en vansinnesstor yacht. Nä, tydligen hade han även tillhörande helikopter och ubåt. Ja, jag säger då det...

För resten av svenskarna var det Göteborgs Filmfestivals-festen, som vi aldrig blir inbjudna på, och det blev vi inte i år heller. Vi brukar ju hamna där på än det ena än det andra sättet. Men i år var nog första gången vi inte var där.

Efter en sväng på Lilla Majestic knatade vi hem för att försöka fixa galabiljetter till "Inglourious Basterds" som skulle släppas klockan 04.00. Vi gick in 03.55 och då var det redan utsålt? Mycket märkligt. Nicolas och Johan lyckades dock få biljetter till dagsvisningen, och det var ju en jäkla tu att nån fick det. Hade varit lite skandal om ingen hade gått - med tanke på att vi har släppt originalet ;)

Idag vekar det bli Anders Bankes film "Newsmakers" samt "Antichrist". Den senare vars åsiktsgeneriering skiftar i allt större skala! Skall bli spännande!

Smell ya later fellow geeks!

/Ebba



Destined to rock together forever!


4 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Hallå där! Jag läser också bloggen varenda eviga dag! :)

Anonym sa...

Det är vi tacksamma för :)

SNy. sa...

Okej då! Tack för hälsningen he he! Sög åt SEO att han skulle bara våga komma hem till Stockholm, och tro att jag ska med på kvizzet, om han inte har med sig ett tioårs kontrakt på DJUNGELBIFFEN!!!!! Svaret finns hos Metropolitan Filmexport - titeln han ska fråga efter är La Honte de la Jungle!

Anonym sa...

Finns på Sub ;)