onsdag 20 maj 2009

Buy me - del 2

Nicolas bakom tangentbordet...
Glada nyheter från Njutafilms: en deal som ifs börjades lite före Cannes men som är nu helt spikad: SAUNA av finsken AJ Annila. Det är ett mycket spännande projekt och det gör inte det hela sämre när filmen fortsätter att samla in priserna i festivaler runt om i världen. Senast var det Bruxelles Fantasy Film Festival där SAUNA tog hem jurypriset samt 'Silver Raven'. Två av världens största fantasyfilm priserna.



I eftermiddags köade jag med mycket svett och osäkerhet om jag skulle få plat till filmfestivalens årets 'Masterclass' där festivalen bjuder in en favoritregissör till en två timmarsdiskution. I år var det Bröderna Dardennes tur. Som tur det lyckades jag komma in när ett par hundra olyckliga festivalare fick vända. Belgobröderna tillhör den mycket begränsade klubben av 2 guldpalmsvinnarna. Några få personer till tillhör klubben, nerdvänner, posta en kommentar med vilka andra tillhör klubben!

Mycket intressanta, instruktiva och djupa analyser om deras filmer och arbetsmetoder. Bröderna kunde diskutera i 15-20 minuter om en tagning, hur den blev till och varför! Me like! Lite esoterisk, några kan kalla de pretto, men något jag njöt till fullo.





Dags to crash, imorgon är det INGLOURIOUS BASTERDS och A TOWN CALLED PANIC som gäller :-)


Juste, vi var på Hollywood Classics minglet också ikväll. Mycket najs.

/Nicolas

1 kommentar:

SNy. sa...

Emir Kusturica två ggr bästa film, Zigenarnas tid (eller När pappa var borta minns inte) och Underground, Bille August två ggr bästa film för Den goda viljan och Pelle erövraren, Francis Ford Coppola 2 ggr bästa film Apocalypse Now och Avlyssningen... längre tebax än så kan jag inte... Fråga SEO äsch!!!