torsdag 21 maj 2009

Looking For Eric

"I'm not a man. I am CANTONA!"

Så var det dags fö en av mina mest efterlängtade filmer; Ken Laochs "Looking For Eric" som visades under gårdagens förmiddag. En något annorlunda Ken Loach-skapelse som inte grävde lika djupt i Storbritanniens sociala problem som annars. Man skulle kunna kalla den ett feelgood-drama.

Filmen handlar om brevbäraren Eric som har glidit ner allt mer i sin personliga misär och vars enda tröst är sin kärlek för Manchester United och dess världskända anfallsspelare, forbollsgeniet Eric Cantona. Och så en dag när livet känns som tyngst dyker Cantona upp i Erics rum! Och från den dagen hjälper Cantona honom till ett förbättrat liv.

Det är verkligen en charmig film som klämmer till hjärteroten på helt rätt sätt, och Eric Cantona (som spelar sig själv) är helt fantastisk i filmen! Verkligen kul att se honom bjucka på sig själv det gamla weirdot. Jag blev smått kär i filmen som trots sin lite lättare framtoning även hade sina Ken Loachian-drag av de mörkare slaget av brittisk köksbänksrealism. Rekommenderas varmt!

På eftermiddagen slöt vi upp på Seaside för en se lunch och förnöjt njuta av det strålande vädret. Sedan bar det av hem för att packa och klä upp oss inför Cinema Vault-festen som traditionsenligt hölls på Long Beach. Där dansade de kanadensiska valkyriorna runt till "Love Shack" med sand i skorna (de envisas varje år med att lägga baren ute i sanden, så alla vi med högklackade sandaletter får fötterna fulla). Medans killarna gick för att se midnattsvisningen av Sam Raimis nya "Drag me to Hell" på Lumière, gick jag, Carin och Karim till Gamla Stan för en sen efterrätt med Stekis och co. Sedan blev det en dödstrött sista öl på Lilla Majestic, mest för att säga adjöken till folk.

Nu förbereds det avfärd norrut. Packning ett sista dopp i medelhavet och en sista matbit på stranden. Just nu säger kroppen på alla sätt möjliga att det verkligen är dags att åka hem och vila. Men man vet att efter en timme hemma i sin tysta lägenhet, kommer man sakna allt bök, stök och vindrickande på stranden.

Men please stay tuned, det kommer fler inlägg och bilder inom kort!
Bye, bye Croisette! See ya next year!

/EBBA

Här kan ni se bilder från röda mattan med bland anndra King Cantona och Ken Loach!
http://www.youtube.com/watch?v=Z8RSxEmKq3U

Och Trailern:

Inga kommentarer: