onsdag 13 maj 2009

CANNES 2009 #2

CANNES 2009 - DAG 2


Sitter här med Canal+ egna festival-program i stereo. Det spelas in ca 50 meter från där vi bor på stranden och visas på storbilds tv'n här där jag sitter i lägenheten. Francis Ford Coppola som är här med sin nya film "Tetro" som bjuder på Vincent "the weirdo" Gallo i huvudrollen!


Kollegorna sitter på balkongen och diskuterar dagens möten och dricker öl, Anders utnyttjar vår excellenta glädjekälla wifi'n till max på sin mobil och Carin gör sig fin inför kvällens förmodade middag.


Dagen började galant med möten för herrarna och slö lunch i solen på hederliga Seaside för mig, Carin och Anders som kalasade storartat på efterlängtad Salade Nicoise, Bloody Mary och sol. Bonnbrännan är ett faktum. Ett ca 2,5 timmars insupande av atmosfären, så att säga. Carin var så lycklig att hon inte ens kunde tala. Haha.


Vid tre gick vi i samlad tropp mot festivalens första visning, som var den emotpeppade franska apokalypsrullen "Mutants". En film som tidvis kunde anses något seg, men som verkligen briljerade till ibland! Filmen utspelar sig i en katastrofdrabbad värld som lider av ett virus som våldsamt förvandlar människor till muterade blodtörstiga kannibaler. Sonia och hennes man försöker ensamma överleva i en stor byggnad i väntan på räddning från militären. En framförallt väldigt rörande kärlekshistoria som till och med fick vissa att fälla en tår. Och framför allt fantastisk skådespelarinsats av Hélène de Fougerolles från Lucile Hadzihalilovic's Innocence. Som Anders så fint uttryckte det; som en "28 Days Later" meets the swine flu. Ungefär. Haha.



"Mutants" trailer:




Påpasslig vinpaus på en timme på Teatro och nyhittad wifi-station (yay). Så vi satt i regel och stirrade ner på våra iPhones och gjorde viktiga saker som att uppdatera våra Facebook-statusar och så vidare. Mycket socialt. Jag och Carin bestämde oss för att se Clive Barker's "Dread" medans killarna drog vidare för att dra i sig onelinerfesten "Give 'em Hell Malone". Johan har lovat en smärre rad om den, så jag fortsätter med att göra en liten bekännelse. Jo, vi gick alltså in på en ganska packad visning av "Dread" och tittade, och fortsatte titta tills jag, ahem, inte stod ut längre och gick ut från salongen! Filmen var långt ifrån dålig, men jag fick brådjupsångest. Psykisk terror fail! Wtf!


Carin kom ut efter mig och båda hade ett orosmoln hängade över pannorna som vålnader. Så vi lommade hemåt längs Croisetten som börjar fyllas på av folk riktigt ordentligt. Vi bråkade oss igenom folkmassan som kollade på Isabelle Hupperts officiella öppning av festivalen på Canal+ storbilds-tv, och hem till soldäcket, vinet och SEO.


Nu är det dags för en liten middag någonstans och sedan kanske avnjuta invignings-fyrverkerierna från balkongen.


Stay geeky folks!


/Ebba - at your service in Cannes


Långt borta - världens största lyxjolle the Queen Mary!


Canal+-studion vid vårt lunch-hak Seaside.


Filmdonnorna.



We're on the inside. Pöbeln looking in on us at Hotel Martinéz, där vi hämtar dagens tidnings-skörd var morgon.


Stranden mitt emot där vi bor.


Seaside from the seaside.


Inga kommentarer: