torsdag 14 maj 2009

I give you hell, Mulcahy!

Russell "Highlander" Mulcahy is back! Inte med Christophe Belgofuckot-buddy Lambert, utan med Lambert-lookaliken Thomas Jane (som för övrigt är väldigt lik Aaron Eckhart), som vi senast såg gå ett dystert öde till mötes i The Mist. Här hamnar han välplacerad i en 50-talsnoirparodi som en slags korsning av Raymond Chandler och Fred MacMurray (från Double Indemnity), med trenchcoat, matchande hatt och en ihopstitchande alkoholiserad morsa.

Give 'em hell, Malone är till en början en av de mer underhållande festivalfilmerna jag sett i år (och jag har sett två hittills) - öppningsscenen är en pang pang-orgie där alla tappas på blod i de våldsammaste Robert Rodriguez-manér. Men resterande 80 minuter är en ytterst besynnerlig wannabe-Tarantino-mishmash av Bogart-noir och Joker-ripoffs. Doug "sadistiske fängelsevakten i The Green Mile" Hutchison verkar ha velat rippa Heath Ledgers Joker-porträtt till fullo, medan hans karaktär på samma gång kopieras utav Two-face i samma film. Han öppnar sin tändare minst sagt MÅNGA gånger och säger ordet "fire" fler gånger än Hendrix i låten med samma namn. Mulcahy är inte tillbaks, ursäkta min början av detta inlägg. Han har nog aldrig varit riktigt på gång för det första. Det var Razorback, Highlander, Ricochet och sedan var det inget mer.

Det enda som är hyfsat underhållande i Malone är var femte one-liner, t ex "Suck my Sinatra" och en drös andra som snart återfinns på en memorable quotes-sida på en IMDb nära dig. Utan dem hade vi knappast hållit oss vakna. På tal om det är det nu (kl 3:50) dags att gå och lägga sig. Imorgon väntar bland annat Bertrand Taverniers nya, samt Neil Marshalls CENTURION! / guest blogging Johan

Give 'em hell, Malone

Inga kommentarer: