torsdag 19 maj 2011

FFF Le Petite Bash - Le Retour

Okej, lite mer mingelrapport va. Igår var det något av ett svensk-tema då Folkets Hus och Parker sedvanligt hade sin mottagning på sin fina takterass. Krockade dessvärre en del möten, men vår utsände Anders var där med drinkhanden i högsta beredskap. Som vanligt lika trevligt, och som vanligt imponerade Anders 3D-kamera mycket bland de medminglande. Som för övrigt alla bilder är tagna med i detta inlägg här upplagda i gloriös 2D - BEHOLD the kappa-sign in flat format!!

Sedan var det dags för den efterlängtade återkomsten av FFF-festen. Förr i tiderna hade Fantastisk filmfestival outsägligt dekadenta parties på lyxjakter och annar flytande, och fyrade av några av de mest minnesvärda fester vi kan minnas! Men har hållt sig tysta i ett par år - när vi med överförtjusning mottog inbjudan till FFF's Le Petite Bash - Le Retour! Aaah, ÄNTLIGEN, THE WILD BUNCH IS BACK! Vi fick sillsnittar, OP och allt det där som man saknar med Svearike. Welcome back dudes and dudesses, we've missed you!!

Kvällen avslutades med den årliga middagen med Michael Dwyer på Screen Media Ventures som är ett av Studio S och Njutafilms stora källor till inköp. I år skets det i magdansklabbet och vi fick avnjuta en av Cannes mest genuina restauranger där man får fönstershoppa sitt eget vin. Som på Systemet alltså.

Nej, jag ljög. Kvällen avlutades surt med 180-kronorsdrinkar (väldigt få till det priset) i trädgården till Grand Hotel där vi fick nog av snobbigheten och började driva gäck med våra bordsgrannar genom att skämta om Kappa. Ett genomgående tema under årets festival som ni kanske märkt. Underwater Love is all to be blamed där.

Nä nu måste öronpropparna i. Tusen fester, inklusive Renny Harlin- och Aki Kaurismäki-festerna, kör på finsk fyllevolym sida vid sida på stranden här nedanför - allt för att göra oss påminda om att: 1. Vi är inte där. 2. Ge oss sömn-men.

NATTI, NATTI!

/EBBA


Glad utanpå, död inuti. @FFF Le Petit Bash.

FFF: Michael Dwyer, Nicolas Debot, Moi.

Da FFF hosts Camilla S. Larsson och Christian Hallman. Big up!

FFF: Ebba babblar framtida projekt med regissören Anders Banke och hans fru Natasha Banke (Solid Entertainment).

Utsikt från Folkets Hus och Parker-partajjet.

Folkets HUs och Parker höll till fest som börjar bli tradition.

Folkets Hus och Parker-mottagning: Rickard Gramfors himself och Cicci Rehnström Suurna i prickig klänning.

Folkets Hus och Parker-mottagning: Carina Clack (Spegeln Malmö) och Martin Sornas (Novemberfilm).

Jättemycket gottis på middag med partners.

Ännu mera gott med Michael Dwyer (the mirror guy).

SubDVD-kappa.

Kappa hela tiden.

Kappa in public (Grand Hotel)

Regina Lund till höger, somäven attendade FFF-partajjet.

Inga kommentarer: