söndag 22 maj 2011

Aussie BBQ Night

Efter en sista lunch på stranden, souvernirshoppande av affisher och finalmöte på Skandiaviska paviljongen för Studio S och Njutafilms, avslutades sista dagen -och varmaste- dagen i Cannes med packning och spontan BBQ som vi gentilt nog blev medbjudna på av Solid Entertainment-Magnus. Värdarna visade sig vara den australiske regissören Jon Hewitt (Njutafilms-distribuerade Bloodlust) och hans fru Belinda. Båda trivsamt barfota och såg till att ta gästvänligheten till helt nya nivåer. Austarlienare överträffar faktiskt sitt rykte något enormt - dom är liksom så ofattbart superdupertrevliga och snälla, står man ensam och sippar på ett glas, ropar någon genast "Oi! What are you doing standing over there? Get over here!". Och proffsgrillare in i benmärgen. Trots dignande matbord och fullt hus så är köket... helt fläckfritt??!?!?!!?! En omöjlig ekvation. Och så gillar de brajja, en observation som var omöjlig att inte göra där ute på terassen.

Jon Hewitt är aktuell med sin senaste eskort-thriller X, som enligt utsago åtminstonde ska få distribution i Europa via England. Så den skall man väl få se så småningom.

X-trailer



Som bonus fick vi legendsällskap då Australiens Roger Corman, David Hannay, välsignade oss med sitt sällskap, sitt skägg och sina miljoner anekdoter. En ära faktiskt. I alla fall om man älskar Ozploitation och hans überfabulösa Stone (aka Snutjakten). Typ ju världens bästaste jäkla fiiiiiilm! :D (JA! Finns på SUB)



Till 11.30 stod vi ut, då svimmade vi nästan allihop. Så det blev hem för att ta farväl av balkongutsikten en sista gång. Alltid lika tråk. Men gawd vad man är redo att åka hem efter 10 dagar - Cannes is not for humans.

/EBBA

Gäsp-kul på Scandinavian Stand.

SEO hann gå till rullande-kyckling-stället och kappa sig.

Look alive!

Sista utsikten. 150 fester som untz-untz-untzar runtomkring. Ger en bra och taktfast sömn.

Bredvid Solids terass ligger en av de htare takklubbarna i Cannes. Där stod Milla Jovovich tidigare under dagen enligt Twitter @MillaJovovich.

BBQ-terass. Helgris, hummus och hash.

Inga kommentarer: