onsdag 14 maj 2008

ONSDAG 14/5 2008

Äntligen på plats!

När vi hade anlänt efter en löjligt lång resa, firade vi med att skåla i välförtjänt champagne på balkongen och älgade panikartat till festivalpalatset för att hinna hämta ut våra ackrediteringar. Det var på håret, men vi belönades med den fulaste Cannesväskan genom tiderna. Den ser ut som de nya Cola Light-flaskorna. Tänk motoroljsflaska.

Kvällen följdes av sedvanlig öl på balkongen med FFF:arna, Tom of Finland på Espoo-festivalen och våra danska medarbetare från Another World Entertainment. Efter en gemensam middag kastade Sub-gänget in handduken och gick hem. Inget vi är stolta över, men någonting mycket dåligt hade förmodligen hänt om vi bar-hoppat vidare...

Den första morgonen började med att vi bokade biljetter till invigningsfilmen BLINDNESS regisserad av brasilianaren Fernando Meirelles (GUDS STAD, THE CONSTANT GARDENER). Känns fantastiskt lyxigt att första filmen i år är en röda mattan-visning. Galaklädsel på!

Det pratas om ankommande stormar över Rivieran, men just nu sitter vi på Miramar Beach i steksolen och tittar igenom dagens branschtidningar. Marknaden verkar kunna bjuda på en hel del kul, bland annat jagar vi givetvis upp oss över J.C.V.D., om Van Damme, med Van Damme som spelar Van Damme (!) och det stolt skyltas med över hela området. Sedan sprattlar vi av glädje när vi upptäcker att den gamle kannibalkungen Ruggero Deodato (CANNIBAL HOLOCAUST) har krälat ut ut djungeln med CANNIBALS som ligger i pre-production. Catchen lyder "This time they are no longer in the jungle". Makalöst kul.

Fasas gör vi över ALONE IN THE DARK 2, producerad av regissören vi älskar att hata: Uwe Boll, till salu hos Boll World Sales. Any takers? Och som vanligt; de urusla uppkopplingsmöjligheterna. Det är svårare att hitta en fungerande WiFi-uppkoppling än en rökfri fransman. Skandal!

Nu är Jack Black, Dustin Hoffman och Lucy Liu ca sjuttio meter ifrån oss...

Återkommer för ett utlåtande av BLINDNESS.
Stay tuned!

/EBBA


Solid Entertainment, SEO och Carin.



Thomas från Espoo och Pidde.



Efter ett tag blev det Iron Maiden och luftgitarr.



LICENCE TO GRILL. På förmiddagen gick vi över gatan för strand och studier av programmet.



Marknaden är I full gång.



Lite jobb och lite öl på beachen. Beats the office.



Anders, Carin och Nicolas.



Jean-Claude Van Damme-orama!



Ruggero Deodato has risen from the dead!



En skum rysk-amerikansk film med Micha Barton och teenage-gruppen Tatu, baserad på en sms-blogg visas. Hur skumt som helst.

Inga kommentarer: