måndag 19 maj 2008

MÅNDAG 19/5 2008

Smått mörbultad (framför allt i fötterna) efter kvällen och natten sitter jag här i ?Bar du Celebrité? på Carlton bredvid Tim Robbins. Jag förvånas lite över hur lång han faktiskt är och smälter av hans stilighet.

Igår såg resten av gänget Van Damme-filmen JCVD och kan inte annat än säga: HURRA!!! Jean-Claude är sjukt bra, och filmen likaså. Jag skojar inte när jag säger att han verkligen visar upp en skådespelartalang som får oss att avguda honom ännu mer än förut. ALLA måste se den.

Senare följde galavisningen av bröderna Dardennes THE SILENCE OF LORNA där vi beträdde röda mattan axel mot axel (bokstavligen talat) med Monica Belucci. Vi fick också en Natalie Portman-spotting som, som vanligt, är vacker som en dag. Filmen i sig var som man kan önska sig av Dardennes; nattsvart. Vi tippar att den inte vinner i år dock. Tror förresten att vi slog något slags rekord i att ignorera fotografer på vägen dit och kom på bästa lösningen: att använda icke uppklädda personer som mänskliga sköldar. Det funkade jättebra!

Efter visningen var det bara att spankulera iväg till Svenska filminstitutets baluns som hölls med klassiskt smörgåsbort, tal av Cissi Elwin och Pia Lundberg samt enbart svensk musik. Det minglades på ordentligt tills det var dags att gå över gatan till Göteborgs filmfestivals årliga strandfest som ordnades tillsammans med Nordisk Film, en fest som blev lätt klaustrofobisk då spöregnet tvingade in gästerna under de tak som fanns. Man kunde inte röra sig, än mindre dansa, men vi gjorde så gott vi kunde och vi gjorde det bra. Jag är särskilt stolt över mina egna dansbedrifter på de killer-heels jag bar. Men eftersom alla barer måste stänga två, så blev det återigen efterfest på balkongen. Det verkar bli den nya trenden här i Cannes, efterfester är annars en lagom sällsynt företelse i våra kretsar.

SEO och Nicolas däremot hade fått inbjudan till en tysk villafest som gemensamt anordnades av de tyska storbolagen och bussades upp i bergen på natten. Villafester brukar vara oerhört dekadenta, men bland de Nicolas och SEO har varit på genom åren tar tydligen denna priset. Choklad-fontäner, Jägermeister på kran, ljusskulpturer, fotomodellsservitriser i små svarta klänningar, pooler... ja ni hajjar.

Dessutom ordnade vi en lite exklusiv photo shoot med Karim Hussain på stranden som ni kan se frukten av nedan.

Cannes är en plats där allt kan hända. Idag, till exempel, måste vi tyvärr meddela att kontraktet med VISITOR Q är tillbakadraget. Dessutom återfanns Anders borttappade kamera klockan fyra imorse på Cannes bakgator av en ren slump. Helt sjukt. Därför blir det fler t.a.T.u bilder i denna blog! Under tisdagen är det ännu hetsigare coctail-schema. Fem eller sex stycken partys tror jag vi har inbjudningar till. Ouf.
Stay tuned!

/EBBA


Vår lägenhet har rätt fin utsikt ändå.


Filmens enfant terrible. Karim Hussain med vår snygga Karim-box!


Till och med Karim är rädd för sina egna filmer.


Beef.


The lost t.a.T.u-files återfunna!


Nicolas och de två ryska idolerna.


The eternal search for internet.


Festivalpalatset med dess röda matta by day.


Redo för gala!


SFI-mingel. Trångt och hjärtligt.


Vi blickar mot Kanada.


Orvar Säfvström, Magnus ?Stekmössan Paulsson (Solid Entertainment) och mingeldrottnigen Ann-Louice Dahlgren på SFI. En titel jag planerar att ta över.


Vi fick höra war stories av den amerikanska flygarmén som stegade in bland oss svenskar.


Roger Wilson är en trogen läsare av Subbans nyhetsbrev och gammal kollega till Carin sedan Nöjesguiden-tiden. We love Roger!


Björn Gustavsson, Lia Boysen, Cissi Elwin (SFI) och Pia Lundberg (SFI).


Göteborgs filmfestival och Nordisk Film bjöd på fläskig strandfest.


Björn Gustavsson kanske har världens minsta tumme.


Den brittiska skräckregissören Jake West (EVIL ALIENS) kanske är vääärldens roligaste människa och en gammal trogen Cannes-kompis. Han håller på att göra en postapokalytisk zombiefilm, där alla kvinnor har blivit zombies och männen måste lära sig att tämja dem. Kan det bli bättre?! Jag har blivit inbjuden att hälsa på honom i London. Wee.


På Croisetten kan man stöta på Wolfgang Jack som skriver manus till Mike Becks filmer.


Jag vet inte hur era efterfester ser ut kära lösare, men såhär kan det bli på en balkong på Croisetten ca 04.00.


Tysk villafest


> Marina i mitten är disturbutör och skådis i tyska fetisch-filmer.


Jägermeister on tap can be a dangerous thing


Var mans drömservitriser.


Blir det mer dekadent än chokladfontäner av den här skalan?


Regnet öste ner, men det sket dansuget folk i.


Nicolas i sitt esse.

Inga kommentarer: