fredag 16 maj 2008

FREDAG 16/5 2008

LET IT RAIN.

Torsdagen var ?lugnet innan stormen?-kvällen. I dubbel bermäkelse. Med den flod av turister som bombarderar Croisetten varje fredag under festivalen .kom även regnovädret. Men då Skandinaviska paviljongen öppnade lite försiktigt under torsdagseftermiddagen, kunde fortfarande vi stackars bleka nordbor njuta av solstrålarna. Mer explosivt invigdes marknaden med fest på Carlton Beach och dess traditionsenliga svulsto-fyrverkerier (som ni kan se bilder på nedan).

Njuta/Studio S-gänget bevittnade de öronbedövande smällarna med vin på balkongen innan jag, Nicolas och Carin marcherade iväg till visningen av THE OXFORD MURDERS av Alex De La Igesia (ACTION MUTANTE, PERDITA DURANGO). Spanjoren har för första gången försökt sig på en mer mainstream-aktig rulle och fått stora namn som Elijah Wood och John Hurt till sitt förfogande i en riktig ?whodunnit?-deckare där matematiska formler står som centrum i mordgåtan. Ett koncept som jagade upp samtliga tre besökare, trots filmens lite överdrivna Agatha Christie/Hitchcock-komplex.

Även om vi tog det lugnt, så fanns det en del fester som gjorde sig påminda längs Croisetten. Bland annat KUNG FU PANDA-partyt vars entré måste ha krävt en import av halva Kinas samtliga bambu-tillgångar för att skapa. Det var rena djungeln.

Efter välbehövlig sömn skäms jag lite över att vi faktiskt stressade genom regnet för att hinna till en... till en... till en... UWE BOLL-film!!! Förmodligen de enda männsikorna i tidernas histora som stressar för en Boll-skapelse. Jag och Carin diskuterade sedan Bollen, och kom rörande överrens om att han mycket väl skulle kunna forsätta vara en bra producent (eller säljare), men snälla, snälla Boll, DU HAR INGET ATT SÄGA. AND NEVER WILL. Enough is enough.

Sedan följde Wild Bunch-producerade sci-fin OUTLANDER med Jim Caviezel, John Hurt och Ron Perlman. Vikingar, rymdskepp, monster, ungmöer och svärd. Everything you could ask for really. Grabbarna valde istället Micha Barton t.A.T.u.-filmen. Vi hörde att de senare inte var några vidare skådisar...

Kvällen är redan fullpackad med partys som skall attendas, så nu måste jag lämna datorn för en stund och fira i lite champagne som Nicolas köpt. Stay tuned!

/EBBA

Inga kommentarer: