lördag 17 maj 2008

LÖRDAG 17/5 2008

Efter flera dagar av mycket lovande möten, signade Njutafilms och Studio S sina första inköp för Cannes 2008. För Njutafilms del har det blivit Takashi Miikes extrema Visitor Q. Humor så svart och inbakat i surrealism om en våldsamt dysfunktionell familj att den får missas för allt i världen! Studio S la vantarna på uppföljaren till en av våra succéreleaser, Utan trosor i tyrolen. Del två gick under den ärofulla svenska titeln Utan bockar i Tyrolen när den gick upp på svenska biografer!

Det är många andra spännande titlar på g., vi håller tummarna.

Du som är trogen bloggläsare har redan hört hur vi dreglade över Jean Claude Van Dammes nya projkt med titeln JCVD. Idag fick jag chansen att se filmen som hade världspremiär på marknaden. Belgiens enda Hollywood-stjärna var på plats och såg hela filmen med sina föräldrar (som är med i filmen). Jag hade rätt stora förväntningar men de överträffades redan under öppningsscenen, en fantastisk 6 minuter lång tagning (John Woo-style) där Van Damme dödar ett hav av skurkar. Det visar sig att han är på en filminsplning och i resten av filmen följer Van Damme som spelar Van Damme. Han hamnar mitt i ett bankrån och... ja, jag hoppas att filmen får svensk distribution så ni får chansen att se den. Filmen är smart, är full med filmreferenser för oss nördar och visar hur bra skådis Van Damme faktiskt kan vara. Senare på kvällen gick vi på galavisningen av Woody Allens nya, och drömmen för mig vore om JCVD öppnar en ny karriär för Van Damme i vilken Allen skulle vilja göra en film med The Muscles from Bruxelles!

Så direkt efter JCVD var det alltså dags för ombyte till smoking, för en fin montée des marches på röda mattan och en titt på VICKI CRISTINA BARCELONA (som under inspelningen hade titeln THE SPANISH WOODY ALLEN PROJECT). En solig liten karamell till film.

Och nu lämnar jag klaviaturen till Ebba...

/NICOLAS


Som sagt, efter biobesöket tillsammans med Woody, Penelope, Bono, Weinstein och gänget kom vi ut ur salongen för att upptäcka att hela Cannes var flooded. Det fullkomligen öste ner och galapöbeln som inte hade livvakter med paraplyer och en limousin redo, trängdes under det lilla tak utanför ingången av palatset. Paraplyförsäljarna gjorde big business kan jag lova. Bland annat bevittnade vi hur Belgiens premiärminister skickade en liten pojke att köpa ett åt sig. Ganska surrealistiskt.

Ännu mer surrealistisk var den middag som följde. Vi plaskade bort till ett av strandens allra stekigaste hak där vi lyckades få bord bland rivierans motsvarighet till Sturplans-eliten. Vad som började i en ganska lugn men lyxig middag med hummer och tryffel, eskalerade allt mer i en allt mer galen tillställning. Vi hade hamnat mitt i ett 25-årsfirande med livemusik vid borden, en brinnande tårta så stor att fyra personer fick bära in den. Musiken började pumpa allt högre och högre, och plötsligt satt vi ett inferno av rikemansungar som dansade på borden ? och sedan kom stripporna fram. Och plötsligt var killarna inte lika intresserade av att gå längre... Båstad, släng dig i väggen. Det var inte utan att vi drog på mungiporna och roas av att befinna sig mitt i all denna dekadens, och det var svårt att inte ryckas med i festen själv. Men vi insåg att vår plats inte riktigt var där och lät till slut det unga, rika och vackra folket festa vidare på egen hand till fördel för en god, och välbehövlig, natts sömn.

Söndagen kommer bjuda på nya Coctail-bjudningar, filmer och möten. Stay tuned!

/EBBA


The Croisette is flooded. Efter galan av VICKY CHRISTINA BARCELONA.


Möten med tyskarna.


Att skriva kontrakt på stranden är ju rätt lyxigt även om det snart ska regna.


Here we go! Vi börjar bli rätt röda mattan-rutinerade...


Folkhavet sträcker sig lååångt utanför bild. Det är lite nästan lite läskigt med alla fotografer.


Woody såg lite trött ut, men stod snällt och tog emot de långa, stående ovationerna.


S.T.E.K.

Inga kommentarer: