onsdag 16 maj 2007

CANNES BLOG 2

MÖTEN, MÖTEN, FLER MÖTEN OCH KINESISK RÅTTTORTYR
Första dagen av möten och bio börjar förvandlas till öl, hunger och massa filmnörderi. SEO och Nicolas har varit på möten sedan klockan 11.00, och har nu ännu fler med danskarna på balkongen (om de visste att det var vi som står och ropar ?fisse? från balkongen i tid och otid, kanske de inte skulle vilja ha fler möten...). Nicolas har idag för Njutafilms köpt en ny rättighet också! Så nu kan skandinavien förbered sig för Sylvester Stallone-invasionen då vi ska släppa hans första och erotiska film Italian Stallion!!! Grattis till oss säger vi!

Själv har jag mjukstartat första dagen med två filmer. Den första rullen var en crazy j-komedi som hette Bubble Fiction: Boom or Bust om en tjej som måste åka tillbaka i tiden (i en tvättmaskin som hennes mamma har gjort till en tidsmaskin), närmare bestämt till år 1990, för att förhindra japans framtida ekonomiska kollaps. Filmen var delvis rätt skoj när tjejen hamnar på disco och det är värsta ?Hammer Time?-extravaganza, och folk tycker att hon håller på att tappa brallorna (modet med ?low cut?-jeans) mm. Men tyvärr störde jag mig så mycket på den plumpa produktplaceringarna att jag kastade en förbannelse över filmen med omedelbar verkan. Så jag hoppas att personen som kommit med de fula nödlösningarna nu har alvöron och pratar Yoda: ?Product placement again I will never do.?
Film numero deux var Hong Kong-actionen Twins Mission med Sammo Hung. Jag vet inte hur gammal Sammo Hung är, men han är varken i 20-, 30- eller 40-årsåldern längre och har inte heller direkt Twiggys omfång, men shit vad killen sparkar röv fortfarande! Jag blev förvånad första gångerna jag såg honom och häpnade över han smidighet trots sin korpulenta figur, och det var liksom hans 1970-talsfilmer. Okej, lite mer klipp i fajtingscenerna numera ? men ändå! -Han är snabb som blixten, smidig som en katt och tokrolig som få. Förutom energiknippet Hung så innhåller denna väldigt splittrade rulle en massa tvilling-par som pucklar på varandra för att komma över en Buddistisk träkloss som sägs kunna bota dödliga sjukdomar. Mitt i allt detta finns ett cancersjukt barn och hennes stenrika syrra (som kör hummer) och gråter för sin syster. Som ni kanske förstår så skall denna magiska träcylinder till varje pris hamna i en ond affärsmans händer, och Sammo Hung måste fixa biffen så inte barnet dör. Till min stora glädje finns det lite djur med i leken också, såsom fem dataanimerade ormar. Men priset tas nog ändå av en tortyrscen där onda tvillingar tvingar en kille att svälja kloakråttor som sedan äter sig ut genom hans mage Alien-style! Hua. (I eftertexterna såg jag att ett av tvillinparen som spelade med i filen hette ALBERT och HERBERT Huyn!!! Hahahaha!)

På festfronten börjar vi ligga rätt bra till. Vi har de ordinära inbjudningarna till filmfestivalen etc. Men en fest som vi inte har tickets till är den finska festen, och det måste vi kirra på nåt sätt, för nationalikonerna Lordi ska spela och det kan man ju bara inte missa. Dessutom har vi hört att Troma är back in business och ska ha fest i år, antagligen med anledning av lanseringen av nya filmen Poultrygeist. Det har ju inte gått så bra för det stackars bolaget det senaste fem åren. Från att ha haft svit på lyxhotellet Carlton som kontor, sitter de nu längst ner i en källare i ett bås som är ca 4 kvadratmeter stort. På den gamla goda tiden var det i regel tre fester som gällde: MTV-partyt, de ökända porrfesterna i bergen och Troma-spektaklet! Vi får väl se om de kan ståtar med sin forna glans. JUST NU MEST EMOTSEDDA FILMER:
D-War (Koreansk fantasy-monster-action om drakar som löper amok och måste bekämpas med tungt artilleri.)
Black Sheep (Äntligen är denna Nya Zeeländska horrorkomedi här! Vi har väntat otåligt i två år sedan vi först såg flyern för den här i Cannes.)
My Fuehrer: The Truly Truest Truth About Adolf Hitler (Tysk succékomedi om hur en jude måste hjälpa Hitler att hitta sin inspiartion till att kriga och få ur honom ur en depression).
Intimate Enemies (Franska Florent Siri som gjorde den otroligt välgjorda och ögonbrynshöjande franska thrilleractionen The Nest har gjort ny krigsfilm med bla Albert Dupontel från Irreversible.)

ÅRETS BESVIKELSE:
Vår favverestaurang Miramar Beach som var en drömlik oas vid stranden har byggts om till ett pretto-skitställe med barocka möbler som har klätts med arty-farty tyg med psykadeliska fiskar på (okej, de är rätt snygga på ett dekadent sätt), tredubbla priser och spyan bar-liknande attityd. Protest!
Ebba för SubDVD/Njutafilms/Studio S i Cannes

Inga kommentarer: