måndag 21 maj 2007

CANNES BLOG 10

Efter att vi nu på morgonen fick höra trovärdiga uppgifter om att Triangelfilm igår lämnade in konkursansökan, har paniken spridit sig på Croisetten. Alla springer runt som yra höns och ringer till varandra. Den svenska biobranschens apokalyps är här! Every man for himself! Herregud vilket mörkt år 2007 är för svensk bio. Det här är verkligen, verkligen deprimerande.

Igår blev jag speciellt provocerad av clown-svinen som står längs Croisetten. Och när man har bråttom till en visning på bakfullan så har de en tendens att dra till sig en ?faceless? crowd som stirrar på en stillastående vuxen man täckmålad med guldfärgad kladdkrita (numera helst med två skabbiga katter på axlarna ? något som verkar vara den nya trenden bland levande statyer), som man måste slå sig igenom. Det sista man behöver i det läget. Hur som helst så kan jag säga att det vägdes upp att det återigen är måndag, vilket betyder att helgens svulstiga turistmassa är reducerad med ca 80%. Vilket i sin tur betyder att vägen till palatset reduceras med minst fem minuter. Lycka, lycka! Ändå börjar den här ?snart-slutar-spektaklet?-ångesten närma sig. Men med två dagar kvar av tungt festande känns det ändå på något sätt skönt att det finns en ände på det här. Man börjar bli lite sliten nu och alla här i lägenheten börjar känna att en hälsovecka skulle sitta fint.

Medans SEO satt på balkongen mest hela dagen, gick jag och Nicolas på John Waters-filmen This Filthy World. Aldrig trodde man väl att det skulle vara så skoj att lyssna på någon som står och berättar anekdoter ur sitt liv i 90 minuter. Men det var det. Och vilka storys han har! Han berättar om hur han visar Pink Flamingos för ett gäng livstidsdömda mördare vars reaktion efter filmen är ?your fucked up man?. Vi får höra hur om hur han döpte Tracy Lords i sin källare, övertalar Johnny Depp och Winona Ryder att inte gifta sig, drogar och filmar, ?extreme nudists? som skär bort huden på pungen och sätter dit plast istället och förstås en hel avhandling om ?teabagging?! Måste ses om så fort den kommer på dvd! Medan Nicolas försvann på möte gick jag tyvärr och såg Flight Of The Living Dead (aka Plane Dead). Den var ?plain dead? faktiskt.

Keep that free champagne flöding
Tog efter filmen en snabb bira med Nicolas på skandinaviska paviljongen och gick sedan hem för att fräscha upp mig medans SEO och Nicolas gick på möte. Träffade senare upp dem och Atlantic Films-teamet Johan Engwall och Candace. Vi snackade lite biomarknad över en öl innan jag och Nicolas gick på yacht-coctail för tävlingsfilmen Import Export. Där stod vi och försökte hinna med så många glas gratis champagne som möjligt på en halvtimme tillsammans med galaklädda österrikare och ungrare. Ingen Cannes-vistelse är komplett utan båtfest. Men medans vi stod där blev vi mer och mer förbannade över att vi inte hade inbjudningar till Göteborgs Filmfestivals fest som skulle börja klockan 22.00. Två år i rad har vi inte haft inbjudningar, och två år i rad har vi varit där. Så vi tänkte att det måste ju gå en tredje gång. Vi började sms:a runt och Jakob tyckte att vi bara skulle snacka oss in. Vi slog följe med Karim och Frostbiten-Emma och hade tre inbjudningar på sex personer, och möttes väl av en tillbakadragen ovilja. Men Nicolas kirrade hjältemodigt biffen och in vi gick. Jay-jay Johansson skulle spela hade vi hört (han är tydligen sketastor i Frankrike), men ställde in i sista sekund. Bu. Men en annan kille spelade (vi var de enda som tittade på) som var rätt schysst. Man måste ju digga en snubbe som har en låt som heter ?Let?s move to Afghanistan?!

Typ alla var där, våra SubDVD-kunder, Stekis, Anders Banke, Ann-Louice, Rickard Gramfors, Noble-gänget, Candace, Pia, Jan Lumholdt, Lloyd Kaufman, Animal the works. Tom Abbe var där! Sand i skorna och en begynnande trötthet gjorde dock att jag traskade hem vid två-snåret för att blogga lite, ta en kaffe och lyssna på hur SEO och VideoMonitor-Adam (som ska bo hos oss de sista dagarna) satt och pateto-fyllade på balkongen och sjöng falskt till Kent. Sedan blev jag idiotförklarad för att jag inte slaviskt följer Greys Anatomy som enligt Adam är ?den största och mest revolutionerande tv-händelsen detta årtionde? (I wouldn?t go that far). Hallå, jag hinner inte följa alla serier, jag har massa filmer att kolla på. Jag protesterade genom att fälla ner balkong-gallret, tugga i mig en torr fransk socker-våffla och gå och lägga mig. Nu väntar en lunch på beachen med Nicolas, mer Triangelfilmskrisen och under kvällen tre fester. Uhf.
Ebba för SubDVD i Cannes


Båtfest für alle! Men varför var inte jacuzzin fylld?




Pär ?Money For Nothing? Löwendahl och Frostbiten-Emma på Göteborgsfesten.




Stekis och Nicolas gosar på stranden på Göteborgsfesten.




Stekis och Nicolas gosar vidare på stranden på Göteborgsfesten.




Fylle-Anna och Ragge doing the loca-loca.




Filmkrönikan-beef: Orvar ?Boom Boom? Säfvström och Andrea Reuter. Abbe försöker hålla dem isär.




Jag och Abbe pratade blaj med Lloyd Kaufman och stjärnan från hans nya film Poultrygeist: Night Of The Chicken Dead på Gbg-partyt.




Regissören till Frostbiten Anders banke, och Rickard ?KS8? Gramfors.




Regissören till Darklands och Last Horror Movie nattsuddar på Lilla Majestic.

Inga kommentarer: