söndag 20 maj 2007

CANNES BLOG 9

Idag gick man ut med en miljövarning här i Cannes. En av världens största privata lyxyachter ?Lady Moura? som ägs av Saudi-miljardären Nasser Al-Rashid gick på en sten och gick på grund. Man kan ju undra om någon som har en båt som är värd 148 miljoner euros (= ca1,4 miljarder kronor!!!) kanske har råd att anställa någon som kan läsa sjökort...

Idag har Studio S/Njuta Films gjort en fet deal med några italienskt bolag, och vi kommer snart kommer kunna avslöja vilka titlar det handlar om, men att de är grymma och sleaziga skriver vi under på! Italian style så skålades det med vin och viskades samtidigt om hur man skulle kunna röja undan en viss svensk filmlurendrejare. Don?t mess with the italians, då kommer Camorran direkt.

Drakar och grejjer
Medans jag och SEO gick omkring på de sista av paviljongerna och gjorde delade lite, gick Nicolas på den efeterlängtade D-War! Tyvärr missade jag den till fördel för hunger och trötthet, men Nicolas var duktig att ta sig dit. Enligt affishen (som får det att vattnas i munnen på en) så fattar man att det är en påkostad rulle om massa Sagan om ringen-liknande drak-odjur som löper amok i en nutida storstadsmetropol. Rent idé-mässigt så är det ju svårt att toppa (och så går jag och struntar i filmen;). Nicolas konfirmerade att det var grymt påkostat och fett när polisen, armén och hela samhället tar till hela moderna tunga artilleriet för att slå bort groteska drakar från metropolen, men att kanske inte manuset höll hela vägen. Jag väntar med min egen recension tills den förhoppningsvis dyker upp på dvd så småningom.

Partydags ? igen
Slöfock-aktigt släpade vi oss hem efter detta och fixade lite krunch inför coctail-partyt hos våra vägg-i-vägg-grannar som skulle ha lite networking-party innan de åkte. Det var Christian och hans amerikanska kompisar (som driver en amerikansk bio-kedja) som bjöd på mängder med spriten. Och tillsammans med massa kända och okända människor som Pidde, Karim Hussain, Brian Yuzna och porrmanusförfattaren Wolfgang Jack (som skrivit manus till alla Mike Beck-porrisar de senaste åren) blev vi alla väldigt runda under fötterna. Och plötsligt säger det bara BOOOM! Då är det 60-års-jubileums-fyrverkerierna som sätter igång! Vi kunde inte ha bättre utsikt än den från balkongen! Och jisses vilket fyrverkeri! Det var inte bara massa pjäser som sköts från en pråm ute i vattnet, utan det samkoordinerades med ca fem-sex båtar som körde i cirkel och samverkade med huvudnumret som var en orgie o guld, bomber och granater. Det helade slutade i en gigantisk dunge av guldpalmer! Snyggt var det som tusan. Men bortskämd med VM i fyrverkerier i Sthlm så tycker jag nog att jag har sett bättre Dock inte med denna utsikt.

Kvällen slutade med att jag, SEO och Pidde (som vid sexsnåret redan hade druckit femton vodka-shots på den årliga finska vodka-festen och var sketapackad redan då...) fånade oss med musak och drinkar på vår balkony. Otroligt nog skulle Pidde sedan vidare till Lilla Majestic. Något jag inte skulle klara vid tidpunkten som var närmare 03.30. Undrar hur han mår idag.
Ebba för SubDVD i Cannes


Brian Yuzna och Pidde på våra grannars coctail.




Där träffade vi också porrmanusförfattaren Wolfgang Jack!




Från vänster: Karim Hussain och våra tre värdar.




Fireworks!




Guldpalmer sedda från vår balkong.

Inga kommentarer: