torsdag 24 maj 2007

2007 - CANNES BLOG 12

Sista dagen.
Vi fick igår höra att Orvar och Andrea (som lördag 25 maj har en Cannes-jubileums-special på SVT) hade gjort "en Nicolas" på en villafest efter Gbg-partyt! Orvar hade hulken-style slitit sin smoking i stycken och hoppat i poolen. Någon hade då ringt till Andrea och sagt: "Orvar har precis hoppat naken i poolen", då svarar tydligen Andrea "Jo, men det ska jag fan också göra!" och slet av sig sin designerklänning och hamnade i plurret hon med. Vi fick sedan under dagen bekräftelse på detta av Orvar som också talade om för oss att han dagen därpå vaknade tio minuter innan han skulle intervjua Tarantino - och hann! Han fick sätta bakfyllan on hold helt enkelt. Att han smoking inte mår så bra är beklagligt. Men en eloge till dessa två för att ha gett oss ytterligare en Cannes-pool-historia!

Eftersom jag var tvungen att blogga två gånger under dagen så blev det inte riktigt den lugna men effektiva dagen jag hade tänkt. Men det gjorde att vi dumpade alla slags planer på business eller filmtittande, vilket var rätt skönt. Medans Nicolas gick på en sista film och ett sista möte gick jag och SEO för den årliga turen till dvd-palatset Fnac (en dvd-diggers våtaste dröm - efter SubDVD förstås) och min årliga tur till sminkpalatset Sephora (s*e*p*h*o*r*a hehe!). Sedan segade vi oss tillbaka mot Croisetten i den 32-gradiga stekhettan för att sätta oss på strandsället Seaside för lite degning, en kall dricka, tidningsbläddrande och vykortsskriveri. På vägen träffade jag min kompis Cissi som hade landat på morgonen för att närvara på någon slags designerfest i en hotellsvit. Det var mycket märkligt att se en "riktig" människa på Croisetten, men otroligt skoj! Hon ville spankulera omkring lite och kolla runt eftersom hon aldrig varit i Cannes tidigare, så hon skulle möta upp oss senare.

Väl på Seaside kom Nicolas dit och droppade nyheten att han hade slagit rekord i avtalssigning. Ca 5 minuter hade det tagit. Score! Vi bestämde sen att vi skulle gå tillbaka till lägenheten och packa lite innan den årliga avslutningsmiddagen med skåningarna. Varje år när man packar är det största dilemmat om man ska packa med sig marknads-katalogen. Den väger säkert fyra kilo, men kan vara bra att ha under året om man gör business. Nicolas pakade sin, SEO sket i sin och jag packade min. Och man vet att SEO varje år frågar om han kan låna av någon, så vi gruffade lite:) Jag bjöd på lite champagne på balkongen för att fira vårt år på festivalen innan vi traskade iväg mot utfodring. Vi hamnade i det stora restaurangområdet där ställena trängs vägg i vägg med varandra. Eftersom vi var tio personer fick vi nöja oss med att sitta inomhus, och vi tog upp hela lokalen. Det var Stekis, Christian, Emma, Karim, Tomas, Jag, Pidde, Nicolas, SEO och en dansk som hette Kasper. Efter att ha smörjt kråset med fördrinkar, anka, massvis med vin, champagne, öl och kaffe skulle vi skynda iväg till Svenska Filminstitutets fest på skandinaviska paviljongen.

Vi möttes av ett gul-blå och flaggdekorerad partaj med en elektrifierad midsommarkrans, SFI-snaps och Linda Lampenius som gned lite väl länge på sin fela. Bibi Anderson var där och samtidigt som vi tog ett kort på henne så blev hela situationen så uppspelt runt henne att någon lyckades välta en en-meters glasvas med gigantiskt blomsterarrangemang i. Gunnar Rehlin stod närmast och är av högsta grad huvudmisstänkt. Sedan träffade vi Roy "The Dragon" Andersson och fick en liten bild. Dock lyckades teknikoraklet SEO inte rikta kameran något vidare. Vi stötte också på våra gamla vänner på Oslo Filmfestival som mindes att vi hade varit där den där gången för 9 år sedan. Lite läbbigt. Gjorde vi bort oss så pass?

Det var dags att gå till fest nummer två som skulle sluta redan vid midnatt (!). Cinema Vault-partajet låg på samma strand som Gbg-partyt så det blev åter en sand-infested historia (de envisas nämligen där med att ha barerna långt ute i sanden så man får sand i skorna, som man i sin tur med all sannolikhet har fått blåsor av, så man får sand i blåsorna och därmed enorma smärtor). Vi träffade Michael Dwyer på plats och igen andra halvan av Oslo Filmfestival. När vi skulle hämta oss en andra drink hade baren stängt! Före utsatt tid. Tummen ner alltså för Cinema Vault-partajet som endast bjöd på självlysande techno-gummismycken, noll kändisspotting (vi hade hoppats på John Waters eller Steve Buscemi).

Lite småsura gick vi från festen och mötte upp min vän Cissi. Nu skulle hon få utsättas för Lilla Majestic-hysterin. Men det var lite för tidigt och lite för sent på festivalen ör att hon skulle få se det när det är som galnast. Men vi stötte på några av de gamla vanliga gängen, finnarna, Luxenburgarna, Pidde, Emma, Noble-gänget som skulle till Wild Bunch-partajet som började kl ett eller två. De var inte så glada över att behöva gå på en fest så sent dagen innan vi skulle åka hem till good old Svedala. Efter att Animal (aka Romain) hade gått in lite väl djupt i sin roll som Animal (jag och SEO döpte honom så efter Animal i mupparna när vi träffade honom för första gången för 7-8 år sedan. Det är faktiskt som att mupparna-animal är inspirerad av Romain!!!) insåg vi att det var dags att slänga in handuken för i år och gick något motvilligt men ändå lättade hemåt längs Croisetten en sista gång. Och denna kväll var den kusligt tom. Bye, bye Cannes! See you sonest year! Men kommer snart om rapport om hemkomsten och eftertankar!
Ebba för SubDVD i Cannes

I am a blogger, yes I am.


Den sista måltiden. Från vänster: Karim, Stekis, Emma.


Karim och sina konstnärliga bilder... Här är det meningen att mina ögons ska synas i världens minst refelkterbara kniv...


över Croisetten lyste SFI's självlysande midsommarstång.


Tät trafik i trappan upp till festen. Nyblivna utlandschefen Pia suns bakom min kalufs.


Everybody wants a piece of SFI.


Chefen för Oslo filmfestival spexar. Bredvid kollegan och norges svar på Stefan Nylén.


Bibi Anderssons närvaro orsakade kaos.


Roy Andersson ville beställa i baren när vi kom och terroriserade med den fasade SubDVD-kameran.


Cinema Vault-festen.


Jag och min old-timer kompis ZZ-Top möttes på Croisetten!


Cinema Vault-festen gjorde oss lite sura över brist på nya groggar. Särskilt Nicolas och SEO tog det illa.


En sista bild från Lilla Majestic med Luxenburgarna, finnarna och Michael Dwyer.

Inga kommentarer: