fredag 14 maj 2010

"I want to tell you a story"

Så börjar Jean-Claude Van Dammes första egenproducerade film på sitt nya bolag, som vi var på världspremiären av igår. JCVD har skrivit, regisserat, producerat och klippt hela filmen själv som en duttig pöjk och innan visningen höll han ett rätt konstigt tal om bön och hur han vill skapa en helt ny force in entertainment med sitt bolag.

Nå, hur är filmen då? Jo, det skall jag berätta - den är hemsk! JCVD tar sig själv på ruggigt stort allvar, han har blitt filosof och kan ingenting om dramturgi. Trots alla hans år i branschen tycker man väl ändå att karln borde känna till the dos and don'ts i filmmakeri, men han gör praktiskt taget alla fel man kan. Det finns till exempel ingen handling. Jag fattar inte hur han lyckas men det finns liksom ingen handling! Lite klipp på en pojke, sen JCVD i taxi, han ser en kvinna gå in och ut ur hus, han kör i regnet. Han ser den mystiska kvinnan igen. Sen går han in på en luxuös herrklubb som heter White Rose. Där arbetar kvinnan (som förresten spelas av Gwyneth Paltrows bästis Claudia Bassols, i Sverige känd från matorgieprogrammet "Spain... On the Road Again"). JCVD vill prata med henne, han vill berätta en historia, MEN! han får ett nervöst sammanbrott och slår ner folk. Ägaren på klubben bli arg och följer efter honom. Sen fortsätter filmen med att han måste skydda kvinnan. Folk slåss, en stomipåse kastas i marken, det blir pang-pang och sen peace-, love- och älska varandra-collage i vad som känns som en evighet. Det är skitkonstigt!

Respekt dock för att han gör sin grej och följer sin pretentiösa dröm. Kämpa på!



Låt er inte luras av trailern, filmen är hemsk!

Vi gluttade också in den brittiska thrillerchillern "The Dissapearence of Alice Creed". Så många twistar, så lite tid! Filmen sägs vara såld till Sverige, så inom kort går den att spana in.


Återkommer inom kort om möte med tyska sleazeskådisen Marina, feta bilder och mkt annat. Nu blir det morgonkaffe på ballefjongen!

/EBBA


Inga kommentarer: